Kerk & religie

Evangelist Liefting van Sjofar: Lhbti is nieuwe religie en splijtzwam

Lhbti is een nieuwe splijtzwam en nieuwe religie. Als we een duidelijk Bijbels geluid laten horen, dan is het gevaar niet denkbeeldig dat we binnen tien jaar in de gevangenis terechtkomen, zo vreest Jan-Dirk Liefting.

Van onze verslaggever
9 February 2022 09:25

Hij zei dat dinsdag in Amerongen tijdens een toerustingsavond van stichting Evangelisatie Sjofar over ”in gesprek met lhbti-ers”. Liefting, actief als evangelist voor Sjofar, stelde dat tegenwoordig een worsteling met de seksuele geaardheid zo snel mogelijk moet worden weggeschoven. „Je mag en moet worden geaccepteerd, dat is de teneur in onze tijd. Getuigenis vanuit Gods Woord krijgt steeds minder de ruimte. In mijn gemeente Ede moesten we op de afdeling veiligheid komen, omdat we in een van onze folders geschreven hadden dat in onze tijd seksualiteit op tegennatuurlijke manier wordt gepraktiseerd.”

De samenleving verandert snel, stelde Liefting. „Dit merk je als eerste in ons werk op straat. Daarom is het belangrijk voor predikanten en geestelijke leiders om de straat op te gaan en in gesprek te gaan over het geloof en de media te beluisteren om te kijken wat er speelt. Wij discrimineren lhbti-ers niet en willen hen met bewogenheid benaderen. Als wij echter als christenen nu geen helder bijbels geluid laten horen dan worden we straks met moslims en neonazi’s op één grote hoop gegooid. Die kant gaan we op. Wij schamen ons tegenwoordig te veel voor God.”

Sjofar wil lhbti-ers dienen met het Evangelie, maar je helpt hen niet door de zonde te bagatelliseren, aldus Liefting. „Dat is liefdeloos. Lhbti-ers zijn vaak sympathieke en creatieve mensen, maar wees er duidelijk over dat hun praxis en gevoelens zonde zijn en dat er redding is in Christus. Ik kom regelmatig mensen tegen die na hun transitie zich weer hebben laten ombouwen. Uit spijt. Soms ook nadat zij tot geloof zijn gekomen.”

Huwelijk

God schiep de mens naar Zijn beeld, en dat als mannelijk en vrouwelijk, zo stelde dr. P. de Vries, emeritus hersteld hervormd predikant in Nunspeet, woensdag. „De biologische functie van onze geslachtsorganen is onlosmakelijk met voorplanting verbonden. Seksualiteit is een gave van God die alleen beleefd kan worden binnen het huwelijk. Wie seksuele omgang buiten het huwelijk toestaat, is feitelijk geen christen. Maar ook al struikelen we op dit punt, er is altijd een weg terug langs de weg van bekering en berouw.”

Het gebeurt soms dat mensen een geslachtschromosoom missen en het niet eenduidig is of zij man of vrouw zijn. „Operaties zijn dan nodig. Dit is echter iets anders dan transgendergevoelens. Dan gaat het om mensen zonder enige afwijkingen of stoornissen aan de geslachtsorganen, maar die zich niet thuis voelen in hun eigen lichaam. In veel gevallen verdwijnen transgendergevoelens. Er blijft soms een harde kern over. De ernst en diepte van die gevoelens wil ik niet ontkennen, maar het Bijbelse getuigenis moet ook hier uitgangspunt zijn. Ook medische gegevens moeten onder die koepel worden gezet. Het onderscheid tussen sekse (biologisch) en gender (maatschappelijk) is geen bijbels onderscheid.”

Het spreken over transitie is daarom feitelijk verhullend, aldus dr. De Vries. Je kunt volgens hem uiterlijk een lichaam aanpassen, maar niet het DNA. „Feitelijk is het beter van geslachtaanpassende behandelingen te spreken dan van geslachtsveranderende behandelingen. Die behandeling begint met een hormoonbehandeling. Die heeft een man of vrouw blijvend nodig die zich niet in zijn of haar lichaam thuis voelt. Zo gauw iemand er mee stopt, komen de biologische geslachtskenmerken terug. Niet ons lichaam moet naar onze geest worden aangepast, maar onze geest naar ons lichaam.”

Pastoraal

Van belang is naast iemand te zitten, te luisteren en bidden, benadrukte dr. De Vries. Een pastorale benadering is nodig, maar wel in die zin dat men de Bijbelse gegevens moeten laten staan en de Schrift geen ruimte biedt voor uitzonderingen. „Voor iedereen geldt sinds de zondeval dat hij of zij transformatie en wedergeboorte nodig heeft. Ook voor zondige gevoelens is er vergeving. Er blijft echter een levenslange strijd tegen het zondige ik. Het verdwijnen van bepaalde zondige gevoelens kan, maar dat is een toegift.” „Als het gaat om meeleven met hen die hier een worsteling hebben, denk ik aan hen die bij zichzelf homoseksuele gevoelens en transgendergevoelens waarnemen, maar niet alleen aan hen. Ook aan jongelui voor wie het een hele opgave is niet vooruit te grijpen op het huwelijk. Voor singles met heteroseksuele gevoelens en dan vooral als het steeds onwaarschijnlijker wordt dat zij ooit nog zullen trouwen. Ik noem ook het gigantische probleem van pornografie. Een probleem dat met de opkomst van internet ongekende proporties heeft aangenomen.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer