Binnenland
Meer drukte bij supermarkten Jumbo en AH op Goede Vrijdag

Jumbo en Albert Heijn zeggen dat zij het drukker hebben gehad op Goede Vrijdag dan op voorgaande dagen. Desondanks werd het volgens die ketens niet te druk in de supermarkten. Brancheorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) drukte consumenten eerder deze week op het hart om de paasboodschappen niet te laten wachten tot vrijdag en zaterdag.

Het is vrijdag zichtbaar drukker in de Jumbo-supermarkten dan in de voorgaande dagen, laat een Jumbo-woordvoerder weten. „Hoewel mensen afgelopen weken gehoor geven aan de oproep om niet allemaal op dezelfde gebruikelijke tijdstippen boodschappen te doen, verwachtten we deze extra drukte ook al.” Volgens de woordvoerder zijn de klantenstromen beheersbaar. „Dat komt ook doordat we werken met een maximaal aantal klanten dat de supermarkt in mag. Dat betekent dat mensen bij sommige filialen even moeten wachten voordat zij naar binnen kunnen.” Over het aantal transacties of de omzet op Goede Vrijdag wil Jumbo geen mededelingen doen. Dat is concurrentiegevoelige informatie, aldus de woordvoerder.

„Vandaag was het op sommige momenten drukker dan andere dagen”, meldt een woordvoerder van Albert Heijn. Ook zij wijst erop dat klanten bij sommige filialen voor de deur moeten wachten zodat het binnen niet te druk wordt. „Klantenstromen zijn sinds de overheidsmaatregelen meer over de week gespreid en we hebben verruimde openingstijden. Desondanks verwachten we wel dat het dit paasweekend drukker wordt.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer