Binnenland
Dierenactivist: Brandstichting is geoorloofd

Kevin Heller, woordvoerder van het Dierenbevrijdingsfront (DBF), zegt dat hij er geen enkele moeite mee heeft dat dierenactivisten bedrijven waar dieren worden gehouden of slachten tot de grond toe worden afgebrand.

Binnenlandredactie

Dat zei de dierenactivist woensdagochtend in het Vara-radioprogramma De Ochtenden. Heller repte verder over een „genocide” tegen dieren in proefdiercentra, slachterijen en nertsenfokkerijen.

Heller reageerde daarmee op onderzoeken van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) waaruit blijkt dat de acties professioneler en harder worden en vaak in georganiseerd verband plaatsvinden. Dinsdag werd bekend dat er een landelijk meldpunt komt waar slachtoffers van dierenactivisme 24 uur per dag terecht kunnen.

Volgens Heller is psychisch geweld tegen bijvoorbeeld nertsenfokkers of medewerkers van proefdiercentra geoorloofd. „Die diertjes worden toch ook 24 uur per dag psychisch gemarteld? Wij moeten die mensen maar eens laten voelen wat ze de dieren aandoen.”

De woordvoerder van de dierenactivisten beschuldigt de AIVD en de politieke partijen CDA, VVD en LPF van „stelselmatige demonisering” van dierenactivisten. „Sinds de moord op Fortuyn voeren zij een hetze tegen ons. Dat is echt een zielige vertoning.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer