Binnenland
Vijf tips om minder eten weg te gooien

Gebruik een boodschappenlijstje. Bedenk thuis wat je nodig hebt en schrijf het op. Dat voorkomt impulsaankopen.

Redactie binnenland
29 August 2016 13:37Gewijzigd op 16 November 2020 06:02

2. Bewaar je voedsel op de juiste manier. Er is een Ja-Nee Koelkaststicker die voor twaalf veelgebruikte producten aangeeft waar je die het beste kunt bewaren.

3. Deel je koelkast goed in. Jonge kaas kun je één week bewaren, oude kaas twee. Vlees en vis blijven twee dagen goed. Bewaar brood in de vriezer.

4. Gebruik je zintuigen om te controleren of het eten nog goed is. Snijd een rotte plek weg en proef een klein beetje van wat er overblijft.

5. Gooi overgebleven kliekjes niet weg, maar bewaar ze voor een volgende maaltijd.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer