Buitenland
Meer dan 70 lichamen in vrachtwagen Oostenrijk

In de vrachtwagen die donderdag is aangetroffen langs een snelweg in Oostenrijk, bevonden zich 71 lichamen van vluchtelingen.

Redactie digitale media
beeld AFP
beeld AFP

De doden zijn 59 mannen, acht vrouwen en vier kinderen, zo heeft de Oostenrijkse politie vrijdagochtend gezegd. Ze zijn waarschijnlijk door verstikking omgekomen.

De vluchtelingen kwamen waarschijnlijk uit Syrië. De politie zegt met zekerheid te kunnen uitsluiten dat het om vluchtelingen uit Afrika ging.

„Ze hebben de hele nacht doorgewerkt en ik denk dat alle lichamen er nu uit zijn gehaald”, zei een politiewoordvoerder. „Forensisch onderzoekers zijn nog bezig met de vrachtwagen.”

De vrachtwagen staat in een gebouw van de douane in Nickelsdorf, waar koelfaciliteiten zijn.

Er zijn aanwijzingen dat de vluchtelingen geprobeerd hebben zichzelf uit de laadruimte te bevrijden. Aan de zijkant van de vrachtwagen zit een meterslange scheur.

De vrachtwagen heeft waarschijnlijk zeker 20 uur op de vluchtstrook van de snelweg gestaan voordat de gruwelijke ontdekking werd gedaan.

De truck is vermoedelijk woensdag nog bij de Hongaarse hoofdstad Boedapest geweest. De vluchtelingen waren waarschijnlijk al overleden toen het voertuig Oostenrijk binnenkwam.

Er zijn drie mensen aangehouden in Hongarije op verdenking van betrokkenheid bij de fatale mensensmokkel. Het zijn drie Hongaren. Vier andere mensen die zijn opgepakt in Hongarije hebben mogelijk met de zaak te maken.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer