Dodelijke hittegolf in India (fotoserie)

MUMBAI. Het dodental in India als gevolg van de hittegolf is zondag opgelopen tot 335. Dat meldt de Indiase krant The Times of India. Een groot deel van het land wordt geteisterd door extreme hitte. Zaterdag spraken Indiase media nog over 65 doden door de hitte.

Redactie digitale media
beeld EPA
beeld EPA

Vooral in de zuidoostelijke provincies Andhra Pradesh en Telangana vallen slachtoffers. Daar bezweken op zaterdag alleen al 135 mensen aan de hitte. Het is in die provincie 5 tot 7 graden warmer dan normaal. Op sommige plaatsen liep de temperatuur op tot 48 graden Celsius.

De autoriteiten adviseren om in middaguren niet naar buiten te gaan om een zonnesteek te voorkomen. „We dringen er bij mensen op aan alle nodige voorzorgsmaatregelen te treffen en veel water te drinken”, aldus Naidu.

In de deelstaat Telangana zijn sinds 15 april al meer dan 130 mensen bezweken aan de hitte. Markten en wegen zijn uitgestorven; veel mensen blijven binnen om de warmte te ontlopen.

Meteorologen verwachten dat de hoge temperaturen nog zeker een week aanhouden. Met de komst van de moessonregens daalt ook de temperatuur. Meestal valt de eerste regen in de eerste week van juni.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer