Muziek
Bachvereniging zet integrale Matthäus Passion online

Op de site www.allofbach.com van de Nederlandse Bachvereniging komt vrijdag 3 april de integrale registratie van de Matthäus Passion online.

Muziekredactie

Vorig jaar mei maakte de Bachvereniging een start met het project ”All of Bach”, waarmee het gezelschap in de aanloop naar zijn honderdste verjaardag in 2022 het integrale werk van Johann Sebastian Bach wil uitvoeren en online beschikbaar maken.

Inmiddels zijn al meer dan vijftig werken van Bach geregistreerd en voor iedereen toegankelijk gemaakt. Goede Vrijdag wordt de registratie van de integrale uitvoering van de Matthäus Passion daaraan toegevoegd.

Bij wijze van voorproef heeft de Nederlandse Bachvereniging de minidocumentaire ”Dichter bij Bach in Naarden” online gezet. In de productie van regisseur Jacobine van Hellemond staat de Matthäus-traditie van de Nederlandse Bachvereniging centraal. Onder anderen jongens van het Kampen Boys Choir en de musici Robert Franenberg (contrabas), Aysha Wills (traverso), Tim Mead (countertenor), Leo van Doeselaar (organist), Mieneke van der Velden (gamba) en Jos van Veldhoven (dirigent) komen aan het woord.

Bekijk de minidocumentaire.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer