Binnenland
In Panama gevonden weefsel is van Lisanne Froon

RIJSWIJK (ANP). Het menselijk weefsel dat donderdag in de jungle in Panama is gevonden, is van Lisanne Froon.

Onderzoekers in Panama dragen gevonden spullen van de vermiste vrouwen. Foto EPA
Onderzoekers in Panama dragen gevonden spullen van de vermiste vrouwen. Foto EPA

Dat is gebleken uit DNA-onderzoek dat is uitgevoerd in een forensisch laboratorium in Panama-stad. Dat heeft het forensisch instituut in die stad zondag bevestigd.

Weefsel van de linkervoet die het Forensisch Instituut in Panama-Stad heeft onderzocht, blijkt van Lisanne Froon te zijn. Dat zei onderzoeker Diomedes Trejos desgevraagd tegen het ANP.

„De voet was in verregaande staat van ontbinding. We hebben verschillende monsters genomen en het profiel daarvan vergeleken met dat van de beide ouders.” Het profiel bleek overeen te komen met de beide ouders van Lisanne Froon.

Ook is een deel van een bekken onderzocht. „Er is nog geen officieel rapport maar het heeft geen tekenen van geweld. Het gaat om een vrouwelijk bekken”, zei de onderzoeker. Hij verwacht dat maandag uitsluitsel komt van wie het bekken is. De Panamese autoriteiten geven maandagmiddag rond 17.00 uur (Nederlandse tijd) een persconferentie over de vermissing van Lisanne Froon en Kris Kremers. Dat heeft de Utrechtse politiewoordvoerder Bernhard Jens zondag bevestigd.

De woordvoerster van de familie was zelf zondagavond nog niet op de hoogte van de DNA-uitslag. Ook kon zij de families niet direct te pakken krijgen. Een officiële reactie volgt pas als er maandag inderdaad een persconferentie is in Panama, zoals eerder zondag werd aangekondigd.

De resten werden donderdag gevonden in een stuk oerwoud op 8 uur lopen van Boquete, de plaats in West-Panama waar Lisanne Froon en Kris Kremers voor hun verdwijning op 1 april verbleven.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer