Kerk & religie
Duitsland opent veertigste snelwegkerk

Afgelopen weekend is in Duitsland de veertigste „Autobahnkirche” geopend. De bouw van de snelwegkerk in Sauerland kostte 1,5 miljoen euro en werd volledig met privégeld gefinancierd.

Wilnsdorf. Beeld Dbawwsnrw, Wikimedia
Wilnsdorf. Beeld Dbawwsnrw, Wikimedia

Het fonkelnieuwe kerkgebouw langs de E40 bij Wilnsdorf ziet er futuristisch uit en doet in eerste instantie niet aan een kerk denken. Van buiten bestaat de kerk uit grote witte vlakken. Binnenin lopen de muren over in de plafonds door een raster van houten draagbalken. De ruimte van de kerk is ongeveer 120 vierkante meter, genoeg voor één buslading bezoekers. De kerk vult een lege plek op in het netwerk van snelwegkerken in Duitsland, aldus RP Online onlangs.

De kerk is zeven dagen per week open. Iedereen is welkom, ongeacht zijn religieuze achtergrond. Volgens een plaatselijke voorganger zullen in de toekomst mogelijk oecumenische vieringen op vrijdagavond worden gehouden.

De eerste snelwegkerk werd in 1958 in Adelsried, aan de A8 bij Augsburg, ingehuldigd. Het project van kerken naast de snelweg werd opgestart om reizigers onderweg een moment van rust en bezinning aan te bieden. De snelwegkerken worden het gehele jaar door goed bezocht. Een aantal kerkgenootschappen, waaronder de Evangelische en de Rooms-Katholieke Kerk, zijn bij het project betrokken.


Lees ook:

Miljoen bezoekers voor Duitse snelwegkerken

Site met Duitse fietskerken gelanceerd

Bidden langs de snelweg: Park & Pray

Snelwegkerk populair in Duitsland

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer