Politiek
Rutte positief over SGP-plan grote gezinnen

DEN HAAG (ANP) – Het kabinet kijkt positief naar het SGP-voorstel om grotere gezinnen bij bezuinigingen te ontzien. Dat heeft premier Mark Rutte donderdag bij de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer gezegd. „We nemen het zeer welwillend in overweging”, aldus Rutte.

Foto ANP
Foto ANP

Het kabinet was aanvankelijk van plan om het kindgebonden budget af te schaffen voor het derde en volgende kinderen in gezinnen. Hierop kreeg het kabinet onder meer het verwijt van de ChristenUnie een „tweekindpolitiek” te bedrijven.

De SGP heeft een amendement ingediend om de bezuinigingen te verzachten. Volgens de partij is het oneerlijk dat in de plannen het kindgebonden budget bij het eerste kind niet gekort wordt en 1011 euro blijft. Door daarop 41 euro te korten zou een extraatje voor het derde of volgende kind van 183 of 106 euro mogelijk blijven en ook nog worden bezuinigd.

Dit jaar maken circa 190.000 gezinnen met drie kinderen of meer gebruik van de extra bijdrage voor lage en middeninkomens, die bovenop de kinderbijslag komt.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer