Binnenland
Een „mooie meevaller” van bijna 9000 euro

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Door de verlaging van de overdrachtsbelasting waartoe het kabinet gisteren besloot, valt het jonge gezin Slieker met zijn neus in de boter. De officiële overdracht van hun nieuwe woning bij de notaris gisterochtend leverde hun een meevaller op van een kleine 9000 euro.

HARDINXVELD-GIESSENDAM – Een blijde Gert Slieker met zijn zoon Arnoud voor hun nieuwe woning in Hardinxveld-Giessendam. Gistermorgen was de officiële overdracht bij de notaris. De verlaging van de overdrachtsbelasting naar 2 procent levert het gezin Sliek
HARDINXVELD-GIESSENDAM – Een blijde Gert Slieker met zijn zoon Arnoud voor hun nieuwe woning in Hardinxveld-Giessendam. Gistermorgen was de officiële overdracht bij de notaris. De verlaging van de overdrachtsbelasting naar 2 procent levert het gezin Sliek

De aannemer die de verbouwing van hun nieuwe woning uitvoert, stuurde Gert Slieker (31) gistermorgen een e-mailtje. „Hij schreef dat hij donderdagavond had gehoord dat het kabinet de overdrachtsbelasting met 4 procent wilde verlagen. Ik ben direct op internet gaan speuren, want ik had het nieuws helemaal niet meegekregen.”

Vol verwachting trokken Gert en zijn vrouw Janneke (30), die hun vorige woning al na twee maanden verkochten, gistermorgen naar het notariskantoor om de koop van hun nieuwe huis officieel vast te leggen. Slieker: „De notaris maakte een voorbehoud en zei dat we er maar niet van uit moesten gaan dat het kabinet het besluit diezelfde dag nog zou laten ingaan. Dat was een tegenvaller, want op basis van de berichten hadden we daar wel een beetje op gerekend.”

Om drie uur gistermiddag belde Sliekers schoonvader dat hij op het nieuws had gehoord dat de verlaging van de overdrachtsbelasting definitief is, zelfs met terugwerkende kracht. „We waren dolblij. De notaris had gistermorgen de overdrachtsbelasting van ruim 13.000 euro even apart gezet tot het tijdstip waarop de nieuwe maatregel zou ingaan, bekend zou zijn. Dat betekent dat we binnenkort een kleine 9000 euro krijgen teruggestort. Een mooie meevaller.”

Een extraatje dat het gezin Slieker met de drie kinderen Arnoud (7), Leanne (5) en Joas (2) goed kan gebruiken. „Aan de nieuwe woning moet best heel wat gebeuren. Die is redelijk oud. We willen de boel goed aanpakken. Er komen nieuwe kozijnen in, thermische beglazing, andere binnendeuren en een nieuwe keuken. Daarnaast hebben de wanden een nieuwe stuclaag nodig en er komt een aanbouwtje aan het huis.” Slieker bekent dat de overdrachtsbelasting weliswaar geen hindernis voor hem was om een nieuwe woning te kopen. „Maar alle beetjes helpen.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer