Muziek
Brieven van Chopin eindelijk gevonden

WARSCHAU – Het Chopinmuseum in Warschau heeft brieven van Chopin gevonden die sinds de Tweede Wereldoorlog onvindbaar waren.

Muziekredactie
Portret van Chopin uit 1835. Foto Wikimedia
Portret van Chopin uit 1835. Foto Wikimedia

Dat meldt Viertakt. Na bijna tien jaar zoeken heeft het museum de zes brieven eind vorige week boven water weten te halen. Het gaat om epistels die Frédéric Chopin (1810-1849) in de laatste jaren van zijn leven schreef. Ze dateren uit de jaren 1845-1848. Chopin schreef ze in Parijs en Nohant, waar zijn minnares George Sand een landhuis had. De brieven zijn gericht aan Chopins ouders en zussen. Hij schrijft over zijn dagelijkse bezigheden: over de leerlingen die hij lesgeeft en de chocolade die hij drinkt. Maar ook over de moeite die hij heeft met het componeren van de Cellosonate, een van de weinige niet-pianowerken van de Poolse pianist en componist.

Na een lang zoektocht werden de brieven uiteindelijk gevonden bij een Poolse kunsthandelaar in Mexico. Ze worden, samen met andere teruggevonden documenten, tentoongesteld in het Paleis Ostrogski in Warschau, waar het Chopinmuseum gevestigd is. Daar zijn de documenten tot 25 april te bezichtigen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer