Politiek
PVV ziet probleem hoofddoekjesverbod in bus

DEN HAAG (ANP) – PVV-lijsttrekker voor de Eerste Kamer Machiel de Graaf erkent dat een hoofddoekjesverbod in bussen moeilijk uitvoerbaar zal zijn. In antwoord op een vraag in het NOS-verkiezingsdebat gaf hij toe dat het moeilijk te zien is of iemand een hoofddoekje draagt uit islamitische principes of om een andere reden.

PVV-lijsttrekker De Graaf erkent dat een hoofddoekjesverbod in bussen moeilijk uitvoerbaar zal zijn.  Foto ANP
PVV-lijsttrekker De Graaf erkent dat een hoofddoekjesverbod in bussen moeilijk uitvoerbaar zal zijn. Foto ANP

De vraag ging over een oma van 88 die al haar hele leven een hoofddoekje draagt. Mag zij van de PVV nog in de bus als er een hoofddoekjesverbod zou komen?

„We moeten maar kijken hoe en of het ooit uitgevoerd kan worden”, zei De Graaf. Zijn partijgenoot Hero Brinkman had als lijsttrekker in Noord-Holland eerder een verbod op hoofddoekjes in de bus geopperd.

D66-leider Alexander Pechtold bracht De Graaf in herinnering dat PVV-leider Geert Wilders een paar jaar geleden nog een kopvoddentaks wilde invoeren en nu een verbod. Dat gaat niet samen volgens Pechtold. „Het gaat er om dat we de islamisering tegengaan. Of dat nou middels een verbod is of een taks, daar kunnen we over praten.” Pechtold concludeerde: „Als je er maar voor betaalt, is het geen probleem.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer