Buitenland
Algerije treedt op tegen actievoerders

ALGIERS (ANP/RTR/DPA) – De Algerijnse oproerpolitie heeft zaterdag de wapenstok gebruikt om in de hoofdstad Algiers een menigte van enkele honderden betogers uiteen te slaan. Volgens getuigen is een aantal mensen gewond geraakt.

Het is niet bekend om hoeveel gewonden het gaat. Onder de gewonden is ook een parlementslid van de oppositie, Tahar Besbes.

Om te voorkomen dat de betogers optrokken naar het 1 Mei Plein, omsingelde de politie de actievoerders. Toch wisten circa tweehonderd betogers het plein te bereiken. Ze riepen leuzen voor een democratische regering en voor het vertrek van president Abdelaziz Bouteflika.

De betoging in Algiers is een initiatief van de Nationale Coördinatie voor Verandering en Democratie. Dat is een ongeveer een maand geleden opgerichte beweging die bestaat uit vertegenwoordigers van de oppositie, vakbonden en Algerijnse mensenrechtengroepen. De regering had de betoging verboden.

De Algerijnen eisen economische en politieke hervormingen. Veel mensen in het Noord-Afrikaanse land klagen over de hoge werkloosheid en de hoge voedselprijzen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer