Buitenland
RO-uitzending ”Haïti een jaar na de ramp” live op refdag.nl

Op 12 januari 2010 beefde de aarde in het straatarme Haïti. Tienduizenden doden, gewonden en ontheemden waren het trieste resultaat van het natuurgeweld. Blik met de RO via refdag.nl/haitiramp terug op deze ramp.

Redactie digitale media
De puinhopen na de aardbeving in Haïti, op 12 januari 2010. Foto ANP
De puinhopen na de aardbeving in Haïti, op 12 januari 2010. Foto ANP

Een jaar na de beving is Haïti de ramp nog altijd niet te boven. Woord en Daad en ZOA Vluchtelingenzorg organiseren op woensdag 12 januari, exact een jaar na de aardbeving, een herdenkingsbijeenkomst.

Van 20.00-22.00 uur vertellen ooggetuigen en veldwerkers over hun ervaringen in het rampgebied. Kamerleden Van der Staaij (SGP) en Voordewind (CU) zullen op deze manifestatie ook acte de présence geven.

Op deze dag verschijnt ook het achtste WWKidz-boek met als titel ”Schokkende aarde, 35 seconden die Haïti veranderen”, geschreven door Rina Molenaar. Dit boek gaat over het leven van een twaalfjarige Haïtiaanse jongen, Sonson, wiens leven in 35 seconden veranderde door de zware aardbeving in Haïti.

Op 12 januari 2011 wordt dit boek en bijbehorend lespakket voor basisschoolleerlingen officieel door Rina Molenaar aangeboden aan de Haïtiaanse Vena Nieuwelink, wiens familie getroffen werd door de ramp in Haïti.

De Reformatorische Omroep zendt de avondbijeenkomst live uit. Deze is ook live te volgen op www.refdag.nl/haitiramp .

De bijeenkomst wordt gehouden in het Koningin Wilhelmina College, Beethovenlaan 1 in Culemborg. Wie de avond wil bijwonen, kan zich aanmelden via www.samenvoorhaiti.nl .

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer