Buitenland
RD-actie voor Liberia brengt 330.000 euro op

De actie ”Laat Liberia leven” van het Reformatorisch Dagblad heeft 330.000 euro opgebracht. Het geld wordt ingezet voor wederopbouw van het door burgeroorlog getroffen land.

Van een medewerker
Van 1989 tot 2003 werd het nu 3,5 miljoen inwoners tellende Afrikaanse land Liberia geteisterd door burgeroorlog. De strijd eiste circa 250.000 levens. Zeker 200.000 mensen zochten hun toevlucht elders in het land.

In Liberia heeft zo’n 85 procent van de mensen geen vast werk. De voedselproductie ligt op een laag peil. Via het door RD-lezers gefinancierde project leren gezinnen die onder de armoedegrens leven, zelf eten verbouwen. Het geld wordt besteed in samenwerking met ZOA Vluchtelingenzorg.

RD-directeur B. Visser is blij met de opbrengst. „Het lijkt erop dat de economische crisis en de natuurramp in Haïti de fondswerving niet nadelig hebben beïnvloed. Het resultaat is zelfs iets hoger dan dat van de actie van vorig jaar.” De opbrengst van die actie was onder meer bestemd voor de toerusting van evangelisten in Chinese huisgemeenten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer