Politiek
Bezuinigingsvoorstellen: snijden in overheid; terug naar een televisiezender

De ChristenUnie wil fors bezuinigen op het overheidsapparaat. Zo zouden volgens de partij de lonen van ambtenaren de komende kabinetsperiode met maximaal 1 procent mogen stijgen.

ANP
Ook Rouvoet moet bezuinigen, volgens jaar maximaal 1 procent meer salaris als het aan zijn partij ligt. Foto ANP.
Ook Rouvoet moet bezuinigen, volgens jaar maximaal 1 procent meer salaris als het aan zijn partij ligt. Foto ANP.
Opgeteld bij een grotere efficiency kan dat ongeveer 4,5 miljard euro opleveren, zo blijkt volgens ingewijden uit het verkiezingsprogramma dat de ChristenUnie dinsdagmiddag presenteert. Verder moeten provincies en gemeenten veel goedkoper gaan werken (2 miljard) en wordt er flink geschrapt in dubbel werk dat overheidslagen nu nog uitvoeren (500 miljoen).

De PVV wil dat er nog één publiek tv-net overblijft en de Wereldomroep wordt geschrapt. Het geld dat zo vrijkomt wil de partij besteden aan het betaalbaar houden van de zorg.

Dat staat in het verkiezingsprogramma dat de partij binnenkort presenteert. PVV-leider Geert Wilders bevestigde dinsdagochtend berichtgeving erover in het AD. Wilders vindt dat de publieke zenders nu met subsidie van de overheid oneerlijke concurrentie voeren met commerciële zenders. „Beter op dit soort zaken bezuinigen dan op de zorg", aldus Wilders.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer