Buitenland
Hamas wijst VN–resolutie Gaza af

Hamas wijst de VN–resolutie over het Midden–Oosten af die in de nacht van donderdag op vrijdag werd aangenomen door de Veiligheidsraad. In de resolutie wordt onder meer opgeroepen tot een staakt–het–vuren.

ANP/AFP
Israëlische soldaten in de Gazastrook. Foto EPA
Israëlische soldaten in de Gazastrook. Foto EPA
De resolutie zou niet in het belang zijn van het Palestijnse volk. Dit heeft een Hamas–functionaris gezegd tegen het Franse persbureau AFP.

Een andere hoge Hamas–functionaris, Ayman Taha, zei in de Gazastrook dat de islamitische verzetsbeweging zich niet betrokken voelt bij de resolutie: „Hoewel wij de belangrijkste spelers aan de grond zijn in Gaza, zijn wij over deze resolutie niet geconsulteerd, en zij hebben geen rekening gehouden met onze visie en de belangen van ons volk”.

Hamas–woordvoerder Sami Abu Zuhri zei tegen tv–station al–Jazeera: „Wij denken niet dat de slag voorbij is omdat de resolutie is aangenomen. Zeker na de voortzetting van de agressie in Gaza nadat zij was aangenomen”. Israël heeft de afgelopen nacht meer dan vijftig luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook.

Een Hamas–delegatie reist zaterdag naar Caïro, waar de Egyptische president Hosni Mubarak de Palestijnse president Mahmud Abbas ontmoet om te praten over een Egyptisch voorstel voor een bestand in Gaza.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer