Economie
,,ABN, ING en Rabobank blijven domineren"

AMSTERDAM (ANP) – ABN Amro, ING en Rabobank blijven de komende tijd de Nederlandse bankmarkt domineren. Dat verwacht de Amerikaanse kredietbeoordelaar Moody’s, zo blijkt uit een donderdag gepubliceerd rapport over de Nederlandse banksector.

Volgens Moody’s kunnen de drie hun marktposities de komende twee tot vijf jaar in Nederland vasthouden omdat er in de branche geen prijzenslag wordt verwacht. Ook voorziet de beoordelaar geen ingrepen door overheden die nadelig kunnen zijn voor de drie. Moody’s denkt wel dat kleinere banken op deelgebieden, zoals bijvoorbeeld de hypotheekmarkt, marktaandeel kunnen afpakken van de grootste spelers.

De kredietwaardigheid van de Nederlandse banken noemt Moody’s over het algemeen stabiel. Hoewel verwacht wordt dat banken in de tweede jaarhelft meer geld opzij moeten zetten voor zogenoemde slechte leningen, rekent Moody’s er wel op dat banken „adequate en voorspelbare" winsten blijven rapporteren. Ondanks het faillissement van Van der Hoop Bankiers vorig jaar, noemt Moody’s de sector „fundamenteel stevig".

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer