Binnenland
Acties brandweer voorbij

DEN BOSCH/LEEUWARDEN (ANP) – Brandweerlieden in Den Bosch en Leeuwarden hebben vrijdagochtend vroeg ruim een uur lang acties gevoerd op snelwegen rondom die steden. Ze reden met brandweerwagens over de volle breedte van de wegen om het verkeer te stremmen. Tegen 08.30 uur waren de acties op de wegen voorbij

DEN BOSCH – Brandweerlieden in Den Bosch voerden vrijdagmorgen vroeg actie. Met brandweerwagens reden ze over de volle breedte van de A2 en de A59 rond Den Bosch om het verkeer te stremmen. Daarna verzamelden ze zich voor het stadskantoor in het centrum
DEN BOSCH – Brandweerlieden in Den Bosch voerden vrijdagmorgen vroeg actie. Met brandweerwagens reden ze over de volle breedte van de A2 en de A59 rond Den Bosch om het verkeer te stremmen. Daarna verzamelden ze zich voor het stadskantoor in het centrum
De brandweerlieden in Leeuwarden gingen na de actie terug naar de brandweerkazerne. In Den Bosch verzamelden de actievoerders zich voor het stadskantoor in het centrum van de stad waar ze moet loeiende sirenes vervolg gaven aan hun actie.

De acties op de wegen leidde niet tot grote verkeersproblemen. Alleen op de A32 bij Leeuwarden ontstond een korte file van enkele kilometers. Een woordvoerder van de Bossche brandweer stelde dat de actie van vrijdagochtend een opmaat is voor nieuwe protesten.

De brandweer Den Bosch reed met vijf blusvoertuigen met een snelheid van hooguit vijftig kilometer per uur over de wegen. De actie begon op de A2. Daarna sloegen de actievoerders af naar de A59 richting Waalwijk.

Ook de brandweer in Leeuwarden gebruikte brandweervoertuigen om actie te voeren. De brandweerlieden sloegen daarmee een waarschuwing van de Leeuwarder burgermeester Dales in de wind. Die stelde donderdag ’misbruik’ van brandweerauto’s niet te tolereren.

Amsterdam deed vrijdag opnieuw een beroep op militairen om brandweerkazernes in de stad te bemannen. Dat liet een woordvoerder van de brandweer vrijdagochtend weten.

De exacte bezetting van de twaalf brandweerkazernes in de stad was vrijdagochtend nog niet bekend omdat de roosters nog moeten worden aangepast aan de ziekmeldingen die zijn binnengekomen. Maar volgens de woordvoerder staat vast dat er, net als donderdag, weer militairen worden ingezet.

Amsterdamse brandweerlieden die zich vrijdag ziek melden, moeten zich voor een keuring melden bij de arbodienst in het World Trade Center om te kijken of ze echt ziek zijn, aldus de woordvoerder.

De brandweerlieden staakten uit onvrede met het bereikte cao–akkoord tussen VNG en vakbonden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer