Binnenland
Weer arrestaties in ontvoeringszaak

AMSTERDAM - De politie heeft dinsdagnacht en woensdagnacht op de Nederlandse Antillen twee personen gearresteerd die worden verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering van Claudia Melchers.

Binnenlandredactie
Dat maakte de politie donderdagmorgen bekend.

De politie en het openbaar ministerie in Amsterdam willen geen verdere mededelingen doen over de arrestaties. „Bij het OM en de politie bestaat begrip voor de wens om meer informatie. In het belang van het onderzoek is dat op dit moment zeer onwenselijk.” Meer arrestaties worden namelijk niet uitgesloten, aldus de politie. In totaal zitten nu vier mensen vast in verband met de ontvoeringszaak.

Actualiteitenprogramma NOVA berichtte dat een van de verdachten is aangehouden in Willemstad op het eiland Curaçao. Het zou gaan om iemand die eerder is veroordeeld voor drugsdelicten.

Eerder deze week werden in Gelderland twee andere verdachten aangehouden in verband met de ontvoering van Claudia Melchers. Het gaat om de Antilliaanse man Izaan M. en zijn 40-jarige vrouw Anita.

Dagblad De Telegraaf berichtte vanmorgen dat het paar, woonachtig op een landhuis in het Gelderse Laag-Keppel, in grote geldnood verkeerde. Op de villa van het paar is woensdag beslag gelegd, aldus de krant. Het paar zou eerder in Braamt hebben gewoond. In een vakantieoord in dat dorp werd Melchers vastgehouden.

De advocaat van de 40-jarige vrouw, raadsman mr. C. Korvinus, beweerde vanmorgen dat zijn cliënt niets van doen heeft met de ontvoering van Claudia Melchers. „Ik verwacht dat op korte termijn zal blijken dat zij op geen enkele wijze bij deze zaak betrokken is”, aldus C. Korvinus.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer