Buitenland
Kind doodgetrapt op migrantenboot naar Engeland

Meerdere mensen zijn omgekomen in een overvolle migrantenboot die vanuit Frankrijk via het Kanaal naar Engeland ging, melden de Franse autoriteiten. Onder de doden is een jong kind dat is doodgetrapt.

ANP
Een vluchtelingenboot op Lesbos. Dit betreft een ander vaartuig dan de boot in dit artikel. beeld ANP, Pierre Crom
Een vluchtelingenboot op Lesbos. Dit betreft een ander vaartuig dan de boot in dit artikel. beeld ANP, Pierre Crom

Vanuit de boot werd zaterdagochtend alarm geslagen. Een Frans schip kwam ter plaatse en trof veertien personen aan, inclusief de doden. Een gewonde is naar het ziekenhuis vervoerd. Het overleden kind was ongeveer 4 jaar, aldus de burgemeester van de kustplaats Le Portel. De Franse autoriteiten zeggen dat er geen sprake was van een schipbreuk en dat het kind in de boot werd gevonden.

Binnenlandminister Bruno Retailleau spreekt op X van een „afschuwelijk drama”. „Mensensmokkelaars hebben het bloed van deze mensen aan hun handen en onze regering zal de strijd tegen deze criminele netwerken, die zich verrijken door deze dodelijke overtochten te organiseren, intensiveren”, verklaarde hij.

De opvarenden van de boot hebben hun tocht naar Engeland hervat. De Franse autoriteiten proberen te voorkomen dat migranten een levensgevaarlijke oversteek over het Kanaal maken, maar grijpen niet in zodra de boten eenmaal varen. Ze zeggen om veiligheidsredenen alleen uit te rukken voor reddingsacties.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer