Mens & samenlevingMens & samenleving
Ondernemende das werkt zichzelf in de nesten

Dieren zijn zich niet altijd bewust van gevaren die op de loer liggen. Een jonge das zag vermoedelijk geen enkel kwaad in de afrastering van de tuin waar hij verbleef. In een poging de omgeving te verkennen kwam hij echter vast te zitten in dit hekwerk. Gelukkig voor de das werd hij gevonden en ging er een telefoontje naar de meldkamer van de Dierenbescherming.

Redactie Achterkrant
Das in de problemen. beeld Dierenbescherming
Das in de problemen. beeld Dierenbescherming

Chauffeurs Frank en Suzan kwamen ter plekke. Ze waren gewapend met speciale beschermende handschoenen, want dassen kunnen hard bijten. „Een das is een prachtig dier om te zien. We krijgen niet vaak meldingen over dassen. Toen bleek dat het dier niet gewond was, waren we stiekem best wel blij om op deze melding afgestuurd te zijn.”

Voor overleg over wat te doen met de das namen Frank en Suzan contact op met een gespecialiseerd opvangcentrum voor wilde dieren. Op grond van foto’s en informatie over zijn toestand kwam er goed nieuws voor de das. „Na het controleren en wegen van de das bleek dat hij oud genoeg was om zonder moedermelk te overleven”, vertellen Frank en Suzan. „We hebben deze jonge rakker weer vrijgelaten, zodat hij terug kon naar zijn ouders en nestgenoten. Het gat in de afrastering hebben we dicht gemaakt zodat hij de volgende keer iets veiliger op avontuur kan. Wat een mooi dier en goede afloop van een melding was dit!”

Frank en Suzan zijn chauffeurs op de dierenambulance.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer