Economie
Recordaantal bezoekers verwacht op grote bordspellenbeurs Essen

De grootste beurs voor bord- en kaartspellen ter wereld in het Duitse Essen die donderdag is geopend voor het publiek, verwacht dit jaar een recordaantal bezoekers te verwelkomen. Volgens de organisatoren van Spiel Essen worden er op de eerste drie dagen 200.000 bezoekers uit binnen- en buitenland verwacht op de beurs. Het evenement duurt tot en met zondag en de kaarten voor donderdag zijn volledig uitverkocht.

ANP

De jaarlijkse beurs voor gezelschapsspellen wordt gehouden in expositiecentrum Messe Essen in zes tentoonstellingshallen. Er doen dit jaar 923 exposanten uit ruim 52 landen mee die meer dan 1500 spellen voor het eerst zullen presenteren. Bezoekers kunnen dan uitleg krijgen en die nieuwe spellen zelf uitproberen. Spiel Essen bestaat al meer dan veertig jaar.

Volgens de Duitse brancheorganisatie voor uitgevers van gezelschapsspellen worden er jaarlijks ongeveer 70 miljoen bord- en kaartspellen verkocht in eigen land. Vooral tijdens de coronapandemie was de vraag naar die spellen erg sterk omdat mensen aan huis waren gekluisterd en naar vertier zochten. Inmiddels is die groei wat afgezwakt. De sterkste groei komt nu uit het segment van party- en kennisspellen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer