MuziekEscaperoom
Brugklassers welkom in escaperoom Amsterdamse Concertgebouw

Puzzels oplossen om te zorgen dat een concert doorgang vindt. Brugklassers kunnen die uitdaging aangaan in het Concertgebouw in Amsterdam.

Redactie muziek
De escaperoom in het Amsterdamse Concertgebouw. beeld Concertgebouw
De escaperoom in het Amsterdamse Concertgebouw. beeld Concertgebouw

De verlaten kleedkamer van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet is volledig overhoop gehaald. Er liggen oude partituren, concertkleding, instrumenten en merkwaardige schilderijen en attributen. Iemand heeft geprobeerd het optreden van het kwartet te saboteren. Aan brugklasleerlingen de taak om het mysterie op te lossen, zodat het concert op tijd door kan gaan. Welk muzikale thema hoort bij welke portret en welk motief heeft de saboteur? De jongeren krijgen 35 minuten om het mysterie op te lossen. Wanneer alles goed gaat, kan een 20 minuten durend concert van het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet doorgang vinden.

Op 21 oktober, 13 januari en 18 april zijn leerlingen van de brugklas welkom in de muzikale escaperoom van het Concertgebouw. De escaperoom is een nieuw onderdeel van het educatie-aanbod van deze muziektempel. Volgens Malou Castel, coördinator educatie van het Concertgebouw, kwam het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet zelf met het idee voor een muzikale escaperoom. „We hebben het idee samen uitgewerkt en getest. Dat leverde enthousiaste reacties op.”

Per jaar bezoeken bijna 20.000 leerlingen van 4 tot 18 jaar één van de 160 educatieve programma’s van het Concertgebouw. Voor elke leeftijd presenteert de concertzaal specifieke programma’s.

Aanmelden voor de escaperoom via de website van het Concertgebouw.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer