Binnenland
VVN vindt minimumleeftijd voor fatbike logische stap

Veilig Verkeer Nederland (VVN) is blij dat er nu in de Tweede Kamer brede steun is voor maatregelen tegen opgevoerde fatbikes. De PVV maakte zaterdag bekend toch een leeftijdsgrens te willen voor de fietsen. „Wij vinden het een hele logische stap”, laat een woordvoerder van VVN weten.

ANP

De organisatie zou het liefst zien dat de politiek nog een stap verder gaat en ook een helmplicht invoert. „Omdat we de fatbike meer op een snorfiets vinden lijken dan op een fiets.”

Het doet de Fietsersbond „goed” dat er steun is voor maatregelen tegen fatbikes. Wel wil de organisatie dat de extra regels alleen gaan gelden voor fatbikes en niet voor alle e-bikes, „want dat is het kind met het badwater weggooien”, zegt de woordvoerster. Naast een helmplicht en leeftijdsgrens wil de bond ook dat het verboden wordt om met zijn tweeën op een fatbike te rijden.

Of de minimumleeftijd er daadwerkelijk komt en wat die dan wordt, is nog niet bekend. Mogelijk wordt over twee weken meer duidelijk. Dan debatteert de Kamer over verkeersveiligheid.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer