MuziekCD
Nieuw verschenen: Kees Nottrot bespeelt het Hinsz-orgel Martinikerk Bolsward

Kees Nottrot heeft opnieuw een cd opgenomen in ‘zijn’ orgel in de Martinikerk in Bolsward.

Redactie Muziek
Beeld RD
Beeld RD

Nottrot werd in 1996 op 24-jarige leeftijd benoemd tot organist van de Martinikerk in Bolsward. Ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum bood het College van Kerkrentmeesters hem aan een cd op te nemen. Die schijf is nu een feit.

De organist stelde voor deze uitgave een programma samen met muziek die hij de afgelopen jaren speelde tijdens kerkdiensten en zomeravondconcerten. De werken geven in zijn optiek een goed beeld van de klankmogelijkheden van het Hinsz-orgel. Tegelijkertijd kan het volgens hem een programma zijn van een zomeravondconcert, waar je ontspannen naar kunt luisteren.

Nottrot speelt werk van Saint-Saëns (Fantaisie en Mi bémol majeur), Böhm (”Vater Unser im Himmelreich”), Bach (Praeludium en Fuga in C-dur BWV 547), Franck (Andantino en sol mineur), Guilmant (Troisième Sonate en ut mineur), Hollins (A Trumpet Minuet), Asma (Aria ”Verlosser Vriend Gij hoop en lust”), Jan Zwart (Orgellied ”Neem Heer mijn beide handen”) en Dupré (Entree, Canzona en Sortie).

Nottrot (1971) won in 1988 het eerste Internationale Concours voor Organisten uit Hanzesteden te Elburg en in 1990 behaalde hij de tweede prijs op het orgelconcours te Lisse. In dat zelfde jaar gaf hij zijn eerste orgelconcert en wel in de Notre Dame te Parijs. Daarna volgde een conservatoriumstudie bij onder meer Wim van Beek en Jos van der Kooy. In 1999 behaalde hij het diploma Uitvoerend Musicus aan de Rotterdamse Hogeschool voor Muziek en Theater bij Ben van Oosten. Dankzij een beurs kon hij zijn studie voortzetten bij Daniel Roth in Parijs. Tevens studeerde hij kerkmuziek aan de Hogeschool te Alkmaar. Sinds 2002 is hij als docent verbonden aan het ”Sintrum foar Keunst yn Fryslân, Atrium” en sinds 2019 tevens aan het ”Toanhûs” in Joure.

Kees Nottrot, Hinsz-orgel 1781 Martinikerk Bolsward; Tulip Records JQZ Muziekproducties (TURE 202332); € 18,50.

Praeludium in C-dur BWV 547 (Bach)
Andantino en sol mineur (Franck)

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Nieuw verschenen

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer