Tweede Kamer
SP’er maakt hoofd leeg met hardlopen
SP-Kamerlid Michiel van Nispen houdt van hardlopen. beeld Henk Visscher
SP-Kamerlid Michiel van Nispen houdt van hardlopen. beeld Henk Visscher

SP-Kamerlid Michiel van Nispen (41) krijgt een kick van hardlopen: „Het Kamerlidmaatschap ervaar ik als een zware verantwoordelijkheid. Dat levert stress en spanning op. Het is voor mij belangrijk om ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat een stukje te kunnen hardlopen. Het voelt echt als het hoofd leegmaken.

In het verleden liep ik ook marathons, maar door blessures lukt dat nu niet meer. Als ik weer zover kom, is dat mooi, maar het is geen ultiem doel. Tijdens het hardlopen kom ik ook weleens op goede ideeën, maar als ik tijdens mijn hardlooprondje geen eurekamoment heb, dan is mijn rondje niet mislukt.

Ik doe al aan hardlopen sinds mijn twaalfde. De vrienden met wie ik dat toen deed, ontmoet ik nu nog op de atletiekvereniging.

In mijn vrije tijd besteed ik ook veel aandacht aan mijn gezin. Mijn vrouw en ik hebben vier kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 10 jaar. Met elkaar kamperen we ook graag. We wonen in een rijtjeshuis in de binnenstad van Breda en onze caravan staat aan het Veerse Meer. Ik ben daar ook met mijn Kamerwerk bezig, maar dan in een ontspannen omgeving. Dat is voor mij echt genieten.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer