Binnenland
ANWB over hitte: airco niet te hard en haal accu uit e-bike

Ga voorzichtig om met de airco in je auto vandaag, adviseert de ANWB. „Zet ’m niet té hard aan, maar zorg ervoor dat het temperatuurverschil tussen binnen en buiten tot een graad of 6 komt”, aldus een woordvoerder. Hiermee voorkom je een ‘klap in je gezicht’ bij het uitstappen. Daarnaast geldt het advies om een paraplu in je auto mee te nemen, voor het geval je met autopech in de brandende zon langs de weg komt te staan.

ANP

„Bij hitte hebben auto’s eerder last van pech, omdat accu’s sneller slijten bij hoge of lage temperaturen.” Dit geldt ook voor de accu’s van e-bikes. „Haal de accu het liefst uit de fiets en houd deze in de schaduw, zodat deze koel blijft. Als de accu niet uit je fiets kan, zet de fiets dan in de schaduw.” De wegenwacht heeft in verband met de verwachte drukte op de weg en de hiermee gepaarde verhoogde pechverzoeken vandaag extra mensen paraat staan.

De ANWB raadt weggebruikers aan om vandaag niet tijdens de heetste uren van de dag de weg op te gaan en de auto indien mogelijk altijd in de schaduw te parkeren. „Leg een zonnescherm op de voorruit van de auto, om de ergste warmte buiten te houden.” De woordvoerder laat weten dat de zonneschermen de afgelopen tijd „ontzettend veel verkocht zijn”.

De verwachting is dat de drukte op de wegen rond het middaguur het hoogtepunt bereikt. „Vanaf een uur of 10 is de drukte echt op gang gekomen. Er staan files langs de hele kust naar de populaire badplaatsen. De parkeerplaatsen zijn nog niet vol, maar dat zal niet lang meer duren.” Het drukste is het op dit moment op de weg naar badplaats Zandvoort, de vertraging is daar nu zo’n 25 minuten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer