BuitenlandSteekpartij Engeland
Twee kinderen omgekomen bij steekincident in Engelse Southport

Twee kinderen zijn maandag omgekomen bij een steekincident in het Engelse Southport, meldde de politie tijdens een persconferentie. Negen andere kinderen raakten gewond. Zes van hen zijn in kritieke toestand, net als twee volwassenen.

Redactie buitenland
Politie en forensisch experts plaatsen maandag een scherm om de plaats van de dodelijke steekpartij in het Engelse Southport aan het oog te onttrekken. beeld AFP, Darren Staples
Politie en forensisch experts plaatsen maandag een scherm om de plaats van de dodelijke steekpartij in het Engelse Southport aan het oog te onttrekken. beeld AFP, Darren Staples

De kinderen deden in de ochtend mee aan een dansles met muziek van zangeres Taylor Swift, bevestigde een politiechef na berichtgeving van Britse media. Zij meldde dat de volwassenen gewond raakten toen ze de kinderen probeerden te beschermen. Alle slachtoffers hebben steekwonden. De politie heeft een mes in beslag genomen.

Een zeventienjarige jongen uit de nabijgelegen plaats Banks zit vast op verdenking van moord en poging tot moord. De verdachte is naar het politiebureau gebracht, waar hij wordt verhoord. Het motief van de verdachte, die oorspronkelijk uit Cardiff in Wales komt, is nog niet bekend. De politie liet eerder weten dat het geweld geen terreuraanval lijkt en dat niet wordt gezocht naar meer verdachten.

De hulpdiensten kregen iets voor 12.00 uur meldingen over een steekpartij en waren binnen enkele minuten ter plaatse, vertelde het hoofd van de regionale ambulancedienst. Elf slachtoffers werden ter plaatse behandeld en daarna met de ambulance en traumahelikopter naar ziekenhuizen gebracht.

Een omwonende vertelde dat in plaatselijke WhatsAppgroepen oproepen rondgingen om ramen en deuren op slot te doen. „We waren allemaal doodsbang, in paniek en ziek van bezorgdheid.”

Premier Keir Starmer heeft zijn condoleances overgebracht en medeleven betuigd aan de slachtoffers en hun naasten. Hij stelt dat heel het Verenigd Koninkrijk „diep geschokt” is door de steekpartij. „Het is bijna onmogelijk om hun verdriet voor te stellen en het trauma dat zij doormaken”, aldus de premier.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer