Buitenlandoorlog in Israël
Israël meldt lichaam vijfde gijzelaar te hebben teruggehaald

De Israëlische krijgsmacht heeft de naam bekendgemaakt van een vijfde omgekomen gijzelaar die is teruggehaald. Israëlische media spraken eerder van vier teruggehaalde lichamen.

Een demonstrant in Tel Aviv. beeld  EPA, Abir Sultan
Een demonstrant in Tel Aviv. beeld  EPA, Abir Sultan

De Israëlische krijgsmacht (IDF) heeft samen met veiligheidsdienst Shin Bet vijf Israëliërs teruggehaald uit Khan Younis, meldt de IDF. Het gaat om een kleuterjuf, twee militairen en twee reservisten.

De krijgsmacht zegt „op basis van betrouwbare inlichtingen” te hebben vastgesteld dat alle vijf al waren gedood bij de aanslagen van 7 oktober. De kleuterjuf werd meteen om het leven gebracht, de militairen zouden in gevecht met de aanvallers zijn gesneuveld. Hun lichamen werden meegenomen naar Gaza.

De IDF zegt dat de lichamen waren verborgen op een locatie in de zuidelijke stad Khan Younis, waar het recent een nieuw offensief heeft ontplooid. Daarbij is een hoog aantal burgerdoden gemeld.

Er wordt nu aangenomen dat 112 van de 251 gijzelaars die op 7 oktober door Hamas werden ontvoerd, nog in Gaza zijn. Van hen zijn volgens de IDF veertig mensen overleden, schrijft The Times of Israel.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer