BuitenlandAanslag op Trump
Campagne van Trump schroeft beveiliging op na moordaanslag

Het campagneteam van Donald Trump gaat de beveiliging op de campagnekantoren opschroeven na de moordaanslag op de Amerikaanse oud-president. Dit is bekendgemaakt in een memo aan de medewerkers, schrijft de nieuwssite Politico. De memo is gericht aan medewerkers in Washington en West Palm Beach in Florida.

ANP
Trump werd zaterdag tijdens een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Pennsylvania beschoten. Hij raakte daarbij gewond aan zijn rechteroor. beeld AFP, Rebecca Droke
Trump werd zaterdag tijdens een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Pennsylvania beschoten. Hij raakte daarbij gewond aan zijn rechteroor. beeld AFP, Rebecca Droke

Politico bericht ook dat campagnemedewerkers is gevraagd zondag thuis te blijven, zodat alle kantoren beoordeeld kunnen worden. In de memo wordt de medewerkers ook gevraagd om niet in het openbaar over de schietpartij te praten.

Maandag begint de Republikeinse conventie in Milwaukee. ABC News meldt dat ook de plannen rond de beveiliging voor dit evenement worden geherevalueerd. Vooralsnog gaat de conventie gewoon door, liet de campagne van Trump al weten.

Voorzitter Michael Whatley van de RNC, het Republikeinse partijbestuur, zei zondag in een interview met Fox News met de autoriteiten samen te werken om de veiligheid op de conventie te kunnen garanderen. „We voelen ons er echt goed bij dat we samenwerken met de veiligheidsdienst en meer dan veertig verschillende instanties voor handhaving om te bekijken hoe de beveiliging er uit gaat zien”, aldus Whatley.

Trump werd zaterdag tijdens een campagnebijeenkomst in de Amerikaanse staat Pennsylvania beschoten. Hij raakte daarbij gewond aan zijn rechteroor. De campagne herhaalt in de memo dat het goed gaat met Trump.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer