Binnenland
Drenthe onderzoekt afschieten wolf die vee achter rasters aanvalt

De provincie Drenthe onderzoekt of een wolf na herhaaldelijke aanvallen op vee kan worden afgeschoten. Gedeputeerde Egbert van Dijk ziet een grote toename van het aantal wolvenaanvallen in zijn provincie, waarbij vee is aangevallen dat bijvoorbeeld achter beschermende rasters stond.

ANP

De wolf is een beschermde diersoort en mag niet worden bejaagd. Drenthe gaat nu uitzoeken of een wolf die binnen een gemeente herhaaldelijk goed beschermd vee aanvalt, toch kan worden gedood. Dat zou hooguit drie weken na de aanval op het vee moeten gebeuren. Tijdens een overleg met andere provincies is afgesproken dat Drenthe en Gelderland samen optrekken op dit gebied. De twee gebieden hebben het meest te maken met overlast van de wolf, aldus Drenthe.

Ondanks de aanvallen van de wolf werken de wolfwerende rasters waarachter vee wordt gehouden wel, ziet de provincie. Wel wordt veehouders bij het Drents-Friese Wold aangeraden om een ander soort raster te gebruiken. In dat gebied waren de afgelopen tijd de meeste aanvallen op vee dat achter een flexibele draadraster stond.

Door de toenemende maatschappelijke onrust en economische schade door wolvenaanvallen streeft Drenthe ernaar een ‘wolfvrije’ regio te worden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer