Buitenland
Paus bezoekt volgend jaar België

Paus Franciscus brengt volgend jaar een bezoek aan België. Het is voor het eerst in bijna dertig jaar dat een paus de Lage Landen zal aandoen. Een datum heeft de hoogste geestelijke van de rooms-katholieke kerk nog niet genoemd.

ANP

De bijna 87-jarige Franciscus tobt met zijn gezondheid, maar heeft in 2024 toch al enkele reizen voor ogen, zei hij in een interview met de Mexicaanse televisiezender Nmas. Behalve België wil hij ook zijn vaderland Argentinië en Polynesië bezoeken.

België is vanouds een katholiek land, maar de kerk loopt sinds onthullingen over misbruikschandalen nog harder leeg dan voorheen. Het land mocht in 1995 voor het laatst de toenmalige paus verwelkomen. Dat was Johannes Paulus II. Die bezocht tien jaar daarvoor Nederland, het laatste bezoek dat een paus aan Nederland bracht.

Het ligt het meest voor de hand dat de paus in september naar België komt, denkt een woordvoerder van de Belgische bisschoppen. Hij zal mogelijk een of twee dagen blijven, zei hij tegen persbureau Belga.

Het bezoek staat volgens de Belgische bisschoppenconferentie in het teken van de zeshonderdste verjaardag van de katholieke universiteit van Leuven. Dat jubileum wordt in 2025 gevierd.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer