Binnenlandpvv
Gave: Blijf gastvrij, ook voor PVV-stemmer

Stichting Gave heeft „verdrietig” gereageerd op de overwinning van de PVV. Directeur Jan Pieter Mostert roept op om iedereen als waardevol te zien, „de vluchteling, maar ook de PVV-stemmer”.

Redactie binnenland
Een kamp van stichting Gave. beeld RD
Een kamp van stichting Gave. beeld RD

„Veel asielzoekers zullen zich ongerust maken als de betekenis van de verkiezingsuitslag tot hen doordringt”, schrijft de directeur van de christelijke stichting voor hulp aan vluchtelingen in een bericht aan zijn donateurs. Volgens hem vragen ze zich af of ze een eerlijke procedure en een onderkomen krijgen. „Het zijn zorgen die ik kan begrijpen.”

Toch blijft Mostert hoopvol. „We staan niet met lege handen. We mogen aan de slag met Gods middelen. Middelen die zwak lijken, maar krachtig zijn. Middelen die hun duizenden hebben verslagen. Gods recht en gerechtigheid hebben kracht. Zijn liefde is sterk.” Mostert moedigt zijn achterban aan om gastvrij te blijven. „Liefde is aanstekelijk. Kook lekkere maaltijden en nodig ze uit: asielzoekers, socialisten, christenen en PVV-stemmers. Ga door en geef niet op. Laat je nooit beroven van je christelijk gastvrijheid. Dan zullen er wonderen gebeuren.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer