Buitenland
Poetin: rechtszaken tegen Trump zijn politiek gemotiveerd

De Russische president Vladimir Poetin stelt dat de rechtszaken tegen de Amerikaanse oud-president Donald Trump politiek gemotiveerd zijn en dat dit positief voor Rusland is omdat de vervolging aantoont dat het Amerikaanse politieke systeem „verrot” is. Trump wordt vervolgd voor onder meer verkiezingsfraude en het achterhouden van geheime documenten.

ANP

Poetin deed zijn uitspraken op een economisch forum in Vladivostok. Trump wil het volgend jaar opnieuw tegen Joe Biden opnemen in de strijd om het presidentschap. Wie er ook wint, er zullen volgens Poetin geen grote veranderingen plaatsvinden in de relatie tussen de twee landen.

Verder haalde Poetin uit naar het Amerikaanse besluit om Oekraïne omstreden clustermunitie en munitie met verarmd uranium te leveren. Ook hekelde Poetin dat de VS landen toestemming geven om F-16’s naar Oekraïne te sturen. De gevechtsvliegtuigen zullen volgens hem niks in Oekraïne veranderen en alleen het conflict langer laten duren.

Over Oekraïne zei Poetin opnieuw dat het tegenoffensief geen resultaten oplevert, ondanks dat het Oekraïense leger wel gebieden heeft heroverd. De president heeft naar eigen zeggen de indruk dat Oekraïne zijn middelen bijna heeft uitgeput en daarom mogelijk wil overgaan tot vredesgesprekken. De regering in Kyiv weigert onderhandelingen zolang er gebieden bezet worden door Rusland.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer