kracht van het kamerlid
„René Peters streeft naar minder ikke en meer wij”

CDA-Kamerlid René Peters ziet zijn vader, de rooms-katholieke theoloog Henk Peters, als een belangrijke kracht achter zijn werk in de Tweede Kamer: „Hij is niet te beroerd om te zeggen wat hij vindt. Dat is soms best even slikken. Maar meestal heeft hij gelijk. Hij is mijn voorbeeld en mijn beste vriend. De gewone dingen groots doen. Daar gaat het om in de woorden van de heilig verklaarde Titus Brandsma. Dat brengt mijn vader in de praktijk.”

CDA-Kamerlid René Peters. beeld RD, Henk Visscher
CDA-Kamerlid René Peters. beeld RD, Henk Visscher

Henk Peters: „Welke vader droomt er niet van dat zijn kinderen waarden uitdragen die hem zelf ook aan het hart gaan? René kan heel eenvoudig uitleggen hoe zaken in elkaar zitten en waarom processen lopen zoals ze lopen of doodlopen. Hij is geduldiger dan ik. Vaak ook geloviger dan ik.

Het is belangrijk om het luisteren beter te beoefenen dan het spreken of het uitdragen van opvattingen. Boeiend is daarbij dat we zo prachtig verschillend zijn. In het streven naar minder ikke en naar méér wij moeten we luisterend verbinding zoeken en maken met de ander en zeker ook met dé Ander. Dat is de kracht van mijn zoon.

Als René om mijn mening vraagt, ben ik niet terughoudend in mijn antwoorden. Maar eerlijk gezegd vind ik hem een betere uitvoering van zijn ouders met veel van zichzelf. Het enige wat hij moet leren is dat als iets niet kan zoals het moet, het dan maar moet zoals het kan.”


RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer