Binnenland
Minder bezoekers en verlies voor Kameleondorp

Het Kameleondorp in Terherne heeft vorig jaar 20 procent minder bezoekers getrokken. Bezochten in 2003 100.000 mensen het Friese themadorp, in 2004 kwamen 80.000 mensen naar het dorp van Hielke en Sietse Klinkhamer. Volgens directeur J. Stedehouder is er door de dalende belangstelling een verlies van enkele tienduizenden euro’s ontstaan, zo zei hij maandag.

ANP

Het dalende aantal bezoekers heeft volgens de directeur twee redenen. „De eerste Kameleonfilm zorgde voor meer bezoekers in 2003. Door de slechte zomer in 2004 bleef het aantal bezoekers achter ten opzichte van 2003. En we zijn toch vooral gebonden aan het zomerseizoen", aldus Stedehouder. De directeur wil volgend jaar winter meer activiteiten organiseren in het Kameleondorp om minder afhankelijk te zijn van het zomerseizoen.

Uitgeverij Kluitman, uitgever van de Kameleonboeken en vennoot van het Kameleondorp, wil uit het themadorp stappen. Volgens Stedehouder heeft de uitgever dat plan echter in de ijskast gezet tot er een nieuwe vennoot is gevonden. De vier huidige vennoten, waarvan Kluitman de belangrijkste is, draaien op voor het verlies van vorig jaar.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer