Videoproject over Bijbelse plaatsen en het jodendom breidt uit

Drie Nederlandse Israëlstichtingen hebben recent een nieuw contract gesloten met Frontline Media. Het Israëlische productiebedrijf zal nog eens 25 De Verkenners-video’s produceren over Bijbelse plaatsen en het jodendom.

Foto van een opname van het Gilboagebergte. beeld De Verkenners
Foto van een opname van het Gilboagebergte. beeld De Verkenners

In het voorjaar zijn drie Nederlandse Israëlstichtingen, Steunfonds Israël / Isaac Da Costa fonds, Stichting Steun Messiasbelijdende Joden en het Centrum voor Israëlstudies, gezamenlijk gestart met het videoproject De Verkenners. Tot dusver zijn vijftig video’s gemaakt over Bijbelse plaatsen en het jodendom.

Doel van de educatieve video’s is „het versterken van de band van Nederlandse christenen met Israël”, laten de stichtingen weten. „Door middel van de video’s krijgt de doelgroep een beeld bij de Bijbelse geschiedenissen, de Bijbelse feesten en Joodse gewoonten.”

De video’s zijn in eerste instantie bedoeld voor jongeren(werkers) en worden veel gebruikt op (zondags)scholen en door catechesegroepen, aldus de organisaties. „Maar ook volwassenen bekijken de video’s, worden enthousiast en geven ons terug dat ze ervan genieten en veel leren”, stelt Herbert Bulten, een van de initiatiefnemers van het project.

De video’s worden opgenomen op locatie in Israël. De presentatie is in handen van Albert en Martha Groothedde. Het echtpaar Groothedde woont in Jeruzalem en is in dienst van het Centrum voor Israëlstudies. De productie wordt verzorgd door het Israëlische bedrijf Frontline Media.

„We zijn dankbaar voor de goede ontvangst van de video’s”, stelt Bulten. „Het was best spannend of het project financieel haalbaar zou zijn. Het enthousiasme van de kijkers is echter groot. Dankzij hun giften en enkele aangekondigde financiële acties durven we het daarom aan om nog eens 25 extra video’s te laten produceren.”

De video’s van De Verkenners zijn vrij te bekijken voor geïnteresseerden. Wekelijks wordt er een nieuwe video gepubliceerd op de projectwebsite en op YouTube. Bulten: „Door het nieuwe contract kunnen we tot in het najaar van 2023 wekelijks een nieuwe video van De Verkenners plaatsen.”

> deverkenners.info

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer