Op deze Deense Science Fair waren 49 Deense junior teams, 48 Deense senior teams en 9 internationale teams vertegenwoordigd. Van de internationale teams ontving het Nederlandse team de eerste prijs (300 dollar) en Chinese teams gingen met de tweede (200 dollar) en derde prijs (100 dollar) naar huis.

De prijsuitreiking werd live op de Deense televisie uitgezonden. Prins Joachim van Denemarken en de Deense minister van onderwijs overhandigden Matthijs en Rick de prijs.

Skills
Begeleidend docent J. ten Cate: “We zien terug op vijf hele waardevolle dagen in Kopenhagen. Mooi om als coach waar te nemen dat jongens als Rick en Matthijs in een paar dagen tijd zo snel positief ontwikkelen in hun Engelse skills. Het was vijf dagen lang non-stop intensief contact met anderen. Een vol programma waarin we van begin tot eind continu werden bezig gehouden.”

Cultuur
De negen internationale teams (in totaal 22 studenten) arriveerden drie dagen voor de daadwerkelijke competitie aanving, om nog iets van de cultuur van het land mee te krijgen. Op zaterdag kregen zij bijvoorbeeld een interactieve rondleiding door Kopenhagen. Op zondag heeft het Nederlandse team, in goed overleg met de internationale coördinator, niet geparticipeerd in het programma maar twee Engelstalige ‘worship services’ bijgewoond.

Ten Cate: “Juist omdat je de eerste dagen met een relatief kleine groep zo'n intensief contact hebt, ontwikkel je snel sociale contacten. Dit was ook goed voelbaar toen we als ‘international guests’ weer afscheid van elkaar moesten nemen.”

De vorm van tonijn
Matthijs en Rick deden onderzoek naar het verminderen van de frictie van schepen om zo de uitstoot van hun afgassen te reduceren. Zij kwamen op het idee om de vorm van tonijn te bekijken. Tonijn is één van de snelste vissoorten. Het blijkt dat zij hun grote snelheid bereiken door een combinatie van extreme spierkracht en een optimale hydrodynamische vorm. De jongens laten er allerlei computermodellen op los. Bovendien doen ze regelmatig veldwerk op de HZ in Vlissingen en de TU Delft. Ondertussen hebben ze zich al behoorlijk moeten verdiepen in de stromingsleer, een uiterst complexe materie.