Ze willen de wereld gemakkelijker maken, zegt hij. „Dat is onze missie.” En daarbij hoort onder meer een smartphone die optimaal werkt dankzij de producten die Wim en zijn compagnon Peter van der Lugt (20) verkopen. „We hebben een s-charger die de smartphone oplaadt als hij leeg is. En een usb-stick die speciaal geschikt is voor de telefoon, om bijvoorbeeld grote documenten mee te kunnen openen of die van en naar de mobiele telefoon te kunnen exporteren.”

Peter, die hbo-student informatica is, richt zich op het onderhouden van de bedrijfswebsite en andere digitale aspecten van de onderneming. Wim richt zich vooral op de commerciële kant.

De twee zijn nu een paar maanden bezig met hun bedrijf. Tot dusver betekent dat vooral hard werken aan naamsbekendheid. „We willen proberen er in de toekomst ons brood mee te verdienen, maar nu is dat nog niet haalbaar. We zijn rustig aan het opstarten en hebben nog geen hoge verkoopcijfers. Dat hoeft ook niet, want ik zit in het laatste jaar van de commerciële opleiding aan het Hoornbeeck College in Rotterdam en moet school er dus naast doen.”

Hij heeft nog elke dag profijt van de dingen die hij vorig jaar met de minionderneming geleerd heeft, zegt hij. „Eigenlijk alle ervaringen van toen komen me nu van pas. Ik baseer veel van mijn keuzes op wat ik toen geleerd heb. Als ik de minionderneming niet had gehad, was het nu heel moeilijk geweest om een eigen bedrijf op te zetten.”

Hij raadt dan ook iedere jongere met ondernemersbloed aan om in een minionderneming te stappen. „De kennis die je daarbij opdoet, kan je niet meer afgenomen worden. Je leert zo veel: samenwerken, plannen schrijven, verkopen. Het totale ondernemen.”

Natuurlijk zijn er ook verschillen tussen het runnen van een minionderneming en een eigen bedrijf. Zo valt het Wim op dat hij nu op iets minder goodwill kan rekenen dan toen hij vorig jaar vanuit een studentenonderneming opereerde. „We moeten nu meestal de volle inkoopprijs voor producten betalen. Als studentenondernemers kregen we vaker korting. Ook moeten we nu alles zelf doen, zonder begeleiding, en met een kleinere groep bent.”