Een nog onbekende vrouw kwam op de Herengracht om toen een boom omwaaide en op haar viel. Ook een passerende man werd door de boom geraakt. Hij is met letsel aan zijn hoofd naar een ziekenhuis gebracht.
De brandweer meldde aanvankelijk dat op de Ceintuurbaan in de hoofdstad een persoon overleed toen een boom omwaaide op de auto waarin het slachtoffer zat. Later bleek dat deze persoon nog leeft, maar zwaargewond is geraakt. Een andere inzittende raakte eveneens gewond.
Een vrouw en een kind in Sittard zijn maandagmiddag eveneens door de storm gewond geraakt. De slachtoffers werden op de Limbrichtstraat geraakt door een vallende boom, maakte de brandweer bekend. Beiden zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. In Geleen viel een boom op de Dunantstraat op twee auto’s. Daar bleef het beperkt tot blikschade.
Aan het einde van de ochtend werd het treinverkeer van en naar Amsterdam helemaal stilgelegd. De brandweer in de hoofdstad adviseerde iedereen binnen te blijven. Een aantal veerdiensten tussen Harlingen, Vlieland en Terschelling werd vanmorgen geschrapt. De kapitein van de veerboot uit het Britse Newcastle durfde vanmorgen door de harde wind niet aan te leggen in de haven van IJmuiden. Het schip met 1080 passagiers is daarom teruggekeerd naar zee en zou pas vanmiddag, als de storm naar verwachting zou gaan liggen, een nieuwe poging wagen.
Veel bussen en trams in en rond Den Haag konden vanochtend niet rijden door de storm. Bomen en takken lagen op bovenleidingen en wegen.
Vanwege de harde wind werden vanmorgen in de hele provincie Groningen alle ongeveer zeventig bruggen gesloten gehouden voor schepen.
De storm zorgt voor topdrukte bij de brandweer. Maandagochtend rond halfelf was de brandweer bijna 2100 keer uitgerukt na meldingen over stormschade en wateroverlast. Alleen al tussen halftien en halfelf kwamen er 894 meldingen binnen. Gisteren rukten de diverse korpsen bijna 1200 keer uit.
De zware storm veroorzaakte vanmorgen een extra drukke ochtendspits. Omstreeks acht uur stond er op het Nederlandse hoofdwegennet 270 kilometer file, pakweg twee keer zo veel als normaal. Intussen waaiden er ook takken en complete bomen de snelwegen op. Daardoor was bijvoorbeeld even na elf uur onder meer op de A9 de afrit bij Amstelveen dicht.
Een aantal woonboten in Amsterdam is door de storm maandagochtend in de problemen geraakt. In ieder geval één schip zonk, nadat het door een omgewaaide boom werd geraakt. Andere vaartuigen sloegen los van de wal.
De zwaarste windstoten werden gemeten in het noorden van het land. Over het Waddeneiland Vlieland blies maandag zomaar even een heuse orkaan: om 12.10 uur werd windkracht 12 gemeten, officieel is dat orkaankracht. Inwoner Jan Houter, oud-gemeenteraadslid op het eiland, en zijn broer Jos zaten hebben nog niet eerder zoiets meegemaakt. „We zijn wel wat wind gewend hier, maar dit hebben we nog nooit meegemaakt. De enige storm die erop lijkt, was die van 1953”, aldus Jan.
Op het eiland werd bovendien een windstoot gemeten van 151 kilometer per uur. Een dergelijke windstoot is goed voor een vijfde plaats in de top 10-notering van zwaarste windstoten ooit, en de zwaarste ooit in oktober.