Dat blijkt uit een onderzoek van Wakker Dier. De dierenwelzijnsorganisatie kocht ruim 1000 vleesproducten in acht verschillende supermarkten. Op 109 producten stond dat het specifiek bedoeld was voor de barbecue, maar geen enkele had een dierenwelzijnskeurmerk.
Wakker Dier bezocht vorige maand de supermarkten Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi, Dirk, Deen, Dekamarkt en Albert Heijn XL. In één winkel werden elf barbecuepakketten nader bekeken en hier werden heel veel besmettingen met bacteriën aangetroffen, zoals 5 keer de E.coli-bacterie, ofwel de poepbacterie. Drie van de bekeken stukken vlees waren zelfs zo erg besmet, dat er sprake was van het begin van bederf.
Barbecueën is vaak de oorzaak van voedselvergiftigingen omdat het niet heel hygiënisch verloopt. Mensen laten vaak het rauwe vlees te lang in de zon liggen, of het wordt niet goed genoeg doorbakken. Naar schatting lopen elke zomer honderdduizenden mensen een voedselinfectie op.