Tilburg is opgedeeld in 13 ‘werelden’. Dit is afgeleid van het netnummer van Tilburg: 013. Willem Alexander en zijn gevolg zullen in twee uur tijd door deze werelden heen lopen. Het officiële programma ziet er als volgt uit:
Wereld 1 - Aankomst
De koninklijke familie arriveert rond 11 uur per trein op het station van Tilburg. Ze worden welkom geheten door burgemeester Peter Noordanus en enkele Tilburgse kinderen. Hier start het bezoek dat ongeveer twee uur zal duren.
Wereld 2 - Groots welkom
Op het Burgemeester Stekelenburgplein wordt het koninklijk gezelschap muzikaal ontvangen. Hier staan leden van de 77 Tilburgse koren en het Euregio Jeugdorkest. Zij zingen de 'Tune van Tilburg'. Tijdens dit lied wordt een dans uitgevoerd door de dansers van Fontys Hogeschool voor de Kunsten.
Wereld 3 - Carnaval der culturen
Deze wereld laat de verschillende gezichten van de stad zien. Aan de Burgemeester Brokxlaan is veel ruimte voor publiek. Daarachter staan carnavalswagens opgesteld. De Tune van Tilburg is weer te horen, gespeeld door een slagwerkgroep.
Wereld 4 - Tilburg bouwt een feestje
In deze wereld staan muziek, sociale en maatschappelijke initiatieven centraal. Op de binnenplaats is een feestlocatie gebouwd door mensen met een beperking, samen met professionals. Deni Ypenga staat hier op het podium als de koninklijke familie langskomt. Zij is één van de talenten van het project ‘wie wil jij zijn’.
Wereld 5 - Tilburg onderwijsstad
Het gezelschap bezoekt het Ontdekstation, een educatief project waarin kinderen uit alle lagen van de Tilburgse samenleving uitgedaagd worden om zelf uitvindingen te bouwen. Tilburg is een onderwijsstad, en alle soorten onderwijs komen hier samen. Basisschoolleerlingen, scholieren van middelbare scholen, leerlingen van het VMBO, studenten van het MBO, het HBO en de universiteit bouwen samen één grote machine.
Wereld 6 - Tilburg in geuren en kleuren
In deze wereld in de Spoorzone ontmoet het gezelschap Rania Sommakia, een Syrische vluchtelinge. Zij woont hier nu anderhalf jaar, spreekt al behoorlijk Nederlands en zet zich enorm in om een groot ‘dankjewel’ uit te dragen naar Tilburg en naar Nederland. Op de parkeerplaats die aan de linkerhand ligt, bevindt zich een Social Marketplace: Tilburg in Geuren & Kleuren!
Wereld 7 - Urban sports
Bij de Hall of Fame is een enorme constructie gebouwd waarop diverse Urban Sports zich presenteren: Free-runners, skaters, klimmers, bmx-ers, stuntsteppers, streetdancers, noem maar op.
Wereld 8 - 50 piano's
In de Koepelhal staan 50 piano’s opgesteld. 50 pianisten uit alle lagen van de Tilburgse samenleving, van jong tot oud, brengen een speciaal gecomponeerd stuk ten gehore. Onder hen zijn ook bekende Tilburgse pianisten.
Wereld 9 - Het groene hart van Brabant
Een reis door het groene hart van Brabant, waarbij de acht regiogemeentes zich elk op eigen wijze presenteren. Per gemeente is er een groep van gemiddeld 50 personen aanwezig. De deelnemende gemeentes zijn: Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk en Waalwijk.
Wereld 10 - Tilburg toen
De geschiedenis van Tilburg staat in deze wereld centraal. Aan de kant van de Heuvelring klinkt het geluid van doedelzakken (Dutch Pipes & Drums). Bij de ingang is een poort van gilde-vaandels. Hier is weer voldoende ruimte voor ontmoeting met het publiek.
Wereld 11 - Tech festival
Tilburg is ook de stad van Textiel, Techniek en Transport. Dat zien we op de Heuvel, waar ondernemend en innovatief Tilburg zich presenteert. Zij laten oplossingen en toepassingen zien uit het bedrijfsleven en het onderwijs.
Wereld 12 - De Heuvelpoort
De Heuvelpoort letterlijk genomen: het koninklijk gezelschap passeert hier drie poorten. Daarvoor bevindt zich Fremdkörper, een concept van Fontys Hogeschool van de Kunsten, waarbij alle kunstdisciplines elkaar raken: muziek, dans en design.
Wereld 13 - Grand finale
Op het Piusplein staat een groot podium met publiek ervoor. Op het podium verschillende bekende Tilburgers onder aanvoering van een Nederlandse volkszanger. Als de koninklijke familie uiteindelijk vertrekt worden ze, naar goed Tilburgs gebruik, uitgezwaaid met duizenden zakdoeken.