Uit bijna negenhonderd inzendingen werd Stijns burger gekozen. De winnaar werd bekend gemaakt tijdens 'Oss scoort! Global Goals', een nieuw lesprogramma ontwikkeld door de gemeente Oss in samenwerking met voedselorganisatie We Are Food en verschillende onderwijsinstellingen.

De opdracht was een gezonde, cultureel diverse en duurzame burger samen te stellen. De beste vijftien burgers werden bereid tijdens een masterclass en beoordeeld door de jury. De vier beste burgers mochten door naar de finale. De burger van Stijn heet Sunny Barbecue en bevat onder andere Turkse tahin, Griekse noten, Hollandse sla en mango uit Zuid-Amerika. "Ik had zelf eerlijk gezegd nooit verwacht dat ik zo'n lekkere smaak kon krijgen uit de door mij gekozen ingrediënten." De Sunny Barbecue burger is veganistisch en heeft geen dierlijke producten nodig. "Ik zag een video van Youtubster Teske de Schepper. Zij is veganistisch en hierdoor kreeg ik ook het idee om mijn burger veganistisch te maken. Dat is goed voor het milieu, omdat er minder water voor nodig is."

Efteling

Stijn wint met zijn inzending een overnachting in het Eftelinghotel, een sprookjesontbijt, een rondleiding in de keuken en toegang tot het park voor vier personen. Stijn: "In eerste instantie deed ik onder andere daarvoor mee aan de wedstrijd, maar toen ik eenmaal bezig was met het voorbereiden en koken vond ik het veel belangrijker om te gaan ervaren hoe het is om mijn burger daadwerkelijk in productie te zien gaan. Hoe tof is het als ik mijn zelfontworpen burger in een restaurant of supermarkt kan bestellen."

Wie de Sunny Barbecue burger wil proeven kan terecht bij regionale horecagelegenheden.