Ze pleiten er in een opinieartikel voor om de stemgerechtigde leeftijd te verlagen naar 16 jaar.
Meedoen
Volgens de twee jongeren doen jongeren volop mee in de samenleving. "Ze mogen vanaf hun zestiende jaar onder andere werken, scooterrijden, een testament opstellen en onder voorwaarden autorijden, zelfstandig internationaal reizen en op zichzelf wonen. Vanaf hun zestiende jaar moeten ze ook al belasting betalen en mogen ze door een rechter worden veroordeeld als volwassenen. De 16- en 17-jarigen hebben allerlei plichten en veel rechten, maar het belangrijkste recht in een democratie ontbreekt: stemrecht."
Dat jongeren bij verkiezingen niet mogen meebeslissen over hun eigen toekomst is naar de mening van Kevin en Lysanne willekeurig, arbitrair en bovendien geeft het het verkeerde signaal. Ze schrijven: "Het aantal 50-plussers stijgt harder dan het aantal jongeren, en daardoor groeit ook hun invloed bij verkiezingen. Steeds meer partijen pleiten bijvoorbeeld voor het verlagen van de AOW-leeftijd, wat een grote negatieve invloed heeft op de oudedagsvoorziening van huidige jongeren. Ouderen zouden in groten getale arm zijn, wordt er gezegd, terwijl uit cijfers blijkt dat er veel meer armoede onder jongeren heerst."
Tegenstanders
"Tegenstanders van een lagere stemgerechtigde leeftijd werpen vaak de vraag op of jongeren van 16 of 17 jaar wel in staat zijn om te stemmen. Wij beantwoorden die vraag volmondig met 'ja'. Leeftijdsgrenzen zijn immers voor een groot gedeelte willekeurig. Jongeren van 16 en 17 jaar hebben bovendien ruim tien jaar onderwijs genoten en hebben daarmee een goede basis om weloverwogen beslissingen te maken."