Na een flinke klim via de stenen wenteltrap, kreeg David bij het orgel (op 17 meter hoogte!) uitleg van de organist van de kathedraal, Geoffrey Chesnier. Zijn sneakers wisselde hij voor pedaalgeschikte schoenen en David zette zich achter de drie klavieren. Hij koos voor Prélude uit Prélude, fugue et variation van César Franck en voor Toccata in B-moll van Louis Vierne. Hij eindigde met het gezang Dankt, dankt nu allen God.

David begon als 9-jarige met orgelspelen en hield vooral van improviseren op het oude orgel dat zijn ouders speciaal voor hem en zijn broer hadden aangeschaft. Vanaf het begin krijgt hij lessen van Gerben van de Put uit Doorspijk die hem altijd heeft gestimuleerd vanwege zijn muzikale kwaliteiten.

Na de middelbare school wil David naar het conservatorium in Utrecht. Hij is reeds toegelaten voor de vooropleiding die hij zal gaan volgen naast zijn lessen in 5 havo. De jonge musicus heeft inmiddels verschillende concerten op zijn naam staan, zoals in de Christuskirche in Windhoek (Namibië) en in de Pauluskerk in Amstelveen. In 2017 was hij finalist in zijn leeftijdsklasse bij het Feike Asma-concours in Ede. David is sinds kort organist in de Christelijke Gereformeerde Kerk in Nunspeet.

Vóór het concert motiveerde David zijn keus voor Vierne: "Het werk is misschien pittig weg te luisteren, maar het is echt geschreven voor de ruimte dus ik denk dat het wel te behappen is." Hij kijkt terug op een onvergetelijke ervaring: "Ongelooflijk gaaf, onwerkelijk en uniek!"

Het bezoek aan de kathedrale basiliek Notre-Dame van Amiens en het concert van David vormde het begin van de vierdaagse werkweek naar Normandië, waaraan 39 leerlingen deelnamen. De Jacobus Fruytier scholengemeenschap organiseert deze reis voor havo/vwo-bovenbouw, waaronder leerlingen van de International Art Class (IAC). Gedurende het schooljaar en tijdens de werkweek staan kunst en architectuur, toerusting en vorming, maar ook cultuur en geschiedenis centraal voor deze leerlingen.