Taipei is erg Westers, hier kunnen we dus wat meer de 'toerist' uithangen. We besluiten een bezoek te gaan brengen aan de grootste Aziatische dierentuin, met de metro. Wat een discipline heerst er trouwens in en rondom de metro. Er mag niet gegeten worden. Wij, als naïeve toeristen, hadden kauwgom in ons mond. We wilden net instappen, maar niet voordat we werden teruggefloten en onze kauwgom netjes in de prullenbak was beland. De eerste keer dat we het als een voordeel ervaarden dat we geen Mandarijn spraken. Op eten staat namelijk een boete van 230 euro!
Eenmaal aangekomen bij de dierentuin, verbazen we ons over de entreeprijs. Nog geen twee euro voor een kaartje? 'Nou, verwacht er niet teveel van', aldus mijn moeder. Maar binnengekomen moeten we snel onze woorden terugnemen. Wat een diversiteit aan dieren, en wat een prachtige verblijven! Binnen vangen we zelfs een glimp op van de beroemde panda's.
Zoals aan alles een eind komt, komt er ook een einde aan onze reis. We hebben wat mogen zien, proeven en beleven van het drukke leven in China en Taiwan. Herinneringen blijven nu nog. Prachtige ontmoetingen en bijzondere bezoeken stonden centraal tijdens onze reis. In deze drie weken hebben we even deel uit mogen maken van deze aparte, maar toch wel weer mooie cultuur. Wij alle 3 (Tom, Geralynn en Janoe) hebben mensen ontmoet, die in het begin van ons leven een grote rol speelden. Van verzorgster, verpleegkundige tot biologische moeder. Mensen die o zo blij waren om ons terug te zien.
Eén ding is zeker, dit zullen we nooit vergeten! Maar jullie, lezers en kijkers, heel erg bedankt voor al jullie support! Bedankt dat jullie met ons mee hebben 'gereisd' door het prachtige China en Taiwan.
Geralynn (18) en Janoe (15) Versluis horen bij de tien jongeren die deze zomer vloggen en bloggen over hun vakantie voor Puntuit. Ze komen uit Werkendam en zijn voor een rootsreis in China en Taiwan. Geralynn volgt de opleiding tot onderwijsassistent en Janoe zit in het derde jaar van haar vwo-opleiding. Dit is hun vierde blog. Eerder maakten ze twee vlogs over de rijke en arme kant van China. Lees hier ook hun eerste, tweede en derde blog.