We kijken onze ogen uit. Wanneer we aankomen, worden we begroet door een medewerkster. We krijgen een warm onthaal. Wanneer we zitten krijgt Geralynn gelijk een schetsboek, rode inkt en een pen. In dit prachtige schetsboek mag ze zichzelf voorstellen.
Daarna gaan we in gesprek met de directeur en de medewerkers. Ze vertellen dat er bijna geen kinderen meer geadopteerd worden. Alle adoptieouders willen graag gezonde kinderen. Ook worden er bijna geen kinderen meer te vondeling gelegd. Het éénkindbeleid is afgeschaft. Wanneer de ouders voldoende financiële middelen hebben, mogen ze meerdere kinderen hebben. Wel worden er gehandicapte kinderen (special-need) te vondeling gelegd.
Dan is het tijd om afscheid te nemen van de directeur, en gaan we de kinderen bezoeken. We staan voor een ijzeren deur en moeten onze schoenen uitdoen. Als de deur opent, komen er direct twee kinderen naar buiten rollen. Wat we daar binnen zien, is heftig. De meeste kinderen liggen op de grond, of staan tussen de gordijnen. Wanneer we de tas met cadeautjes openmaken, komen ze gelijk op ons af. De meeste kinderen vinden het leuk, sommige proberen meerdere cadeautjes bij elkaar te krijgen. Andere kinderen lijken niets te zien en staren voor zich uit. Wel vinden ze aandacht leuk. Daarna gaan we naar de baby's. Heel veel bedjes staan tegen elkaar. Daarin staan en liggen kinderen.
Dit tehuis bestaat uit vijfhonderd bewoners. Baby's, peuters en kleuters, maar ook ouderen brengen hier hun leven door. De kinderen gaan nooit naar buiten. Het liefst zouden we al deze kinderen meenemen naar Nederland, hier is immers geen toekomst voor deze lieve kinderen? Wie zijn wij, dat wij wel geadopteerd werden en mogen opgroeien in Nederland?
Geralynn (18) en Janoe (15) Versluis horen bij de tien jongeren die deze zomer vloggen en bloggen over hun vakantie voor Puntuit. Ze komen uit Werkendam en zijn voor een rootsreis in China en Taiwan. Geralynn volgt de opleiding tot onderwijsassistent en Janoe zit in het derde jaar van haar vwo-opleiding. Dit is hun derde vlog. Eerder maakte ze twee vlogs over de rijke en arme kant van China. Lees hier ook hun eerste en de tweede blog.