De duizenden straten in de stad krijgen de komende tijd een straatnaambordjes. Dat meldt persbureau Reuters vrijdag.

Tot dan toe moesten inwoners zich behelpen met herkenningstekens, zoals restaurants of bijzondere bomen. Dat bleek lastig: veel post bleek nooit aan te komen. Want hoe schrijf je op een envelop waar iemand woont, in een stad zonder straten maar met ruim 300.000 inwoners? Het postprobleem kostte de stad jaarlijks zo’n 720 miljoen dollar, omgerekend 560 miljoen euro.

Sommige inwoners zijn opgelucht dat het systeem gaat veranderen. Burgemeester Johnny Araya bijvoorbeeld. „Mijn huidige adres bevindt zich 200 meter ten noorden van de Pizza Hut”, zei hij bij de plaatsing van het eerste bordje deze week. „En daarna 400 meter naar het westen. Maar over een paar maanden heb ik een echte straatnaam en huisnummer.”

Anderen vinden het maar niets. „Ik denk niet dat het gaat werken”, zei de 29-jarige taxichauffeur Manuel Perez. „Als een toerist me vraagt hem naar een hotel in een bepaalde straat te brengen, vertel ik hem: Je spreekt Chinees. Want ik weet niet waar dat is. Ik heb een herkenningspunt nodig.”

Er worden in totaal ongeveer 22.000 bordjes geplaatst. Veel straten worden vernoemd naar illustere politici en intellectuelen.

Ook dertig jaar geleden is nog geprobeerd de straten een naam te geven, maar de bordjes werden toen nooit geplaatst. Ook de invoering van een postcodesysteem in 2007 werkte niet, omdat niemand wist hoe je een bepaald postcodegebied moest vinden.